BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бойко Борисов: Да не бъдат ограничавани при пътуване хората, които не са се ваксинирали

Производителите на ваксини трябва стриктно да спазват договорите за доставки. С колегите от Европейския съвет сме единодушни, че трябва да сме максимално твърди и да изискаме от компаниите полагащите ни се количества в срок. Това заяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на Европейския съвет снощи.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fboyko.borissov.7%2Fvideos%2F3023555124539204%2F&show_text=false&width=560

Приветствам създаването на бързи коридори за защитените от COVID-19 граждани. В същото време обаче е важно хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват, допълва премиерът.

В много европейски държави в момента има пълен локдаун, но броят на заразените е висок. У нас обаче успяваме едновременно да държим пандемията под контрол и да имаме най-либералните мерки в ЕС. Затова и предстои да отпаднат още ограничения. Аз вярвам, че българите са разумни и ще продължават да спазват правилата. Нека бъдем максимално отговорни, за се върнем по-лесно към нормалния си живот, призовава Борисов.

Днес видеоконферентната среща на евролидерите продължава.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!