BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борса за шафран откриват край Бургас

Две борси за шафран ще бъдат разкрити тази година в България. Първата ще бъде отворена в края на януари в Пловдив. В района на Бургас това се очаква да се случи в началото на туристическия сезон.

Председателят на българската национална асоциация на производителите на шафран и биологични шафранови продукти Хасан Тахиров обясни, че страната ни става все по-предпочитана за отглеждането на този продукт. Към момента производителите на шафран в България са около 8000.

„Пет милиона туриста, ако купуват по един грам шафран това са пет тона шафран и може да се продава на двойна и тройна цена. Затова ние се ориентираме, едната от нашите борси да е в Слънчев бряг или в района на Бургас“.

Все повече нараства интересът в страната и към производството на шафран. Това се отнася и за региона на Бургас, поясни Тахиров.

Източник: https://bnr.bg/

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!