BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бразилският „Розовият облак“ грабна наградата на СФФ

Носителят на голямата награда на София Филм Фест за 25-то издание е „Розовият облак“ на бразилската режисьорка Юли Жербазе, съобщи БНТ. Една история за розов токсичен облак, който принуждава хората да си стоят затворени по домовете. Любопитното е, че тази история е написана две години преди изобщо да се заговори за пандемия от коронавирус, съобщава БГНЕС.

Много силно е представено и новото българско кино, с болката и проблемите. „Уроци по немски“ на Павел Веснаков получи специалната награда на международното жури на София Филм Фест и наградата на международната критика.

12 нови български филма, произведени през миналата година, участваха в програмата Ново българско кино. Тук победителят е филмът „Февруари“ на Камен Калев с приза на международното жури от фестивални директори за най-добър български игрален филм.

Киноисторията за геноцида в Сребреница, която размести пластовете – „Quo Vadis Aida“ на босненската режисьорка Ясмила Збанич е победител в секция Балканско кино. Той е номиниран за Оскар за международен филм.

„Сантяго“ на Андрей Кулев е отличен за най-добър български късометражен филм.

Източник : Днес.бг

Снимка :СФФ

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!