BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургазлии на мълчаливо бдение в памет на Милен Цветков

Мълчаливо бдение в цялата страна се проведе днес в Бургас. Поводът бе трагедията с Милен Цветков, които бе убит на пътя от дрогиран шофьор навръх Великден. Освен в Бургас, бдения се проведоха още в София, Пловдив, Варна, Плевен, Благоевград и Стара Загора. Хората се обединиха под надслов „Ще възкръсне ли съдебната система”. Те настояват и за справедлив процес и адекватно наказание за смъртта на журналиста.

Протестът ни днес е в памет на Милен Цветков, както и всички други невинни жертви на пътя. Искаме честен процес за Милен Цветков, а да не стане като с всички други хора, убити на пътя, а техните случаи да се потулят. Обвиняемият е от богато семейство, а за богатите в България законите не важат„, каза единият от организаторите Тодор Тодоров.

Другият такъв, Велина Павлова, сподели, че причина за недоволството им е, че в един момент хората трябва вече да спрат да има праг на търпимост с този вид престъпления.

Милен Цветков беше популярна личност и самото му убийство е изключително нелепо и грозно. Протестираме за всички жертви, убити от пияни и дрогирани шофьори. Организирахме се социалните мрежи и се радвам, че хората протестират и в други градове. Готови сме да протестираме през целия процес срещу убиеца на Милен Цветков„, категорична бе тя.

Павлова допълни, че протестиращите имат и конкретни искания за промяна в законодателството – по-тежки присъди и книжките на дрогираните убийци на пътя да им бъдат взимани доживотно.

Материалът Бургазлии на мълчаливо бдение в памет на Милен Цветков е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!