BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургазлии са готови да дават акъл, но не и да се ваксинират

Една от най-обсъжданите теми в Бургас, наред с тези за ниските температури и липсата на сняг, е темата за ваксинирането. Имена на фармацевтични компании се дочуват често по централните улици в града.

Жители на Бургас нямат единно мнение по въпроса за ваксинирането, стана ясно при проведена анкета на Грамофона нюз. Основната причина, поради която бургазлии не желаят да се имунизират, е твърде бързото изготвяне на ваксината. Това е и причината поради която Иван Тодоров не иска да се застрахова срещу COVID-19. Пламен сподели: „Все още не съм проучил темата и не съм готов да си поставя ваксина“.

Пред екипа ни държавни служители се оплакаха, че са задължени да се имунизират въпреки нежеланието им, тъй като са на първа линия. Срещат се и привърженици на идеята за ваксината.  Те изразиха надежда, че така ще доведем пандемията до нейния край. Сред тях най-предпочитани са компаниите Pfizer и AstraZeneca. Прави впечатление, че по-възрастните граждани са по-склонни да се ваксинират, а майките се притесняват от изменение на кърмата.

Някои шеговити бургазлии споделиха, че се ваксинират всеки ден, а Петър ни отовори, предпочита да се лекува с „бабешки деветини“.

Пандемията от COVID-19 завладя целия свят и днес всеки има мнение по въпроса. Някои от анкетираните побързаха да дадат съвети за лечение и превенция от заразата – пиене на ракия и носене на маски, а други възмутено обясниха, че коронавирус всъщност няма.

А вие бихте ли се ваксинирали? Гласувайте в новата ни АНКЕТА.

Автор: стажант-репортер Весела Бачева

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!