BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургазлийка и варненец задържани с кокаин за над 5 млн. лева

Над 18 килограма кокаин са успели да задържат митнически служители на ГКПП „Малко Търново“. Количеството е открито вчера, за което са арестувани и двама души – жена на 43 години от Бургас и мъж на 51, живущ в Бургас, но с адресна регистрация във Варна.Мъжът е реабилитиран, а жената е с чисто съдебно минало.

Подробности за голямото количество дрога на извънреден брифинг дадоха Георги Чинев, административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, наблюдаващият делото прокурор Мануел Манев, както и Васил Инджов, зам.-директор на Териториална дирекция „Южна Морска“.

Чинев бе категоричен, че голямото количество кокаин предполага доста голяма обществена опасност. По цени на свободния пазар възлиза на над 5 милиона лева.

Образувано е досъдебно производство. Двете лица са привлечени в качеството на обвиняеми. Обвиненията са за престъпления, извършени в съучастие като съизвършители за притежание на 17 пакета кокаин с цел разпространение. Второто обвинение е за опит за контрабанда на същото количество наркотични вещество от България към Турция“, посочи прокурорът. Той уточни, че по-тежко е второто обвинение – опитът за контрабанда, като наказанието е „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лева. Понастоящем обвиняемите лица са задържани за срок от 72 часа и ще бъде внесено предложение в Окръжен съд – Бургас за вземане на постоянна мярка „задържане под стража„, сподели от своя страна прокурор Манев.

Наред с това са извършени и претърсвания на недвижими имоти, като в единия от тях са намерени предмети, имащи отношение по делото. Иззети са 3000 швейцарски франка и около 10 000 евро.

Автомобилът е дошъл на изход леки автомобили в посока Турция. Същият е селектиран за щателна митническа проверка. Извършена е същата и в багажното отделение, в тайник, са открити 17 пакета с общо тегло 18.221 кг кокаин“, уточни Инджов.

Материалът Бургазлийка и варненец задържани с кокаин за над 5 млн. лева е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!