BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургаската полиция задържа 36 души в 4 акции срещу битовата престъпност /снимки/

Общо 36 лица, от началото на годината до момента, са задържани от служителите на ОДМВР – Бургас и Зонално жандармерийско управление – Бургас при проведените четири специализирани полицейски операции за противодействие на битовата престъпност, обхванали територията на цялата област.

Целта на акциите, протекли под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Бургас, бе вземане на мерки за предотвратяване извършването на престъпна дейност от лица, срещу които има образувани две или повече досъдебни производства и ефективно противодействие на битовата престъпност в региона.

На седем от задържаните лица бяха наложени различни по вид мерки за неотклонение / на трима – постоянна мярка „задържане под стража”, на едно от лицата – „домашен арест”, на две лица – „подписка”, а на едно лице – „парична гаранция”/.

Образувани са 12 досъдебни производства, от които две за извършени престъпления по бл. 354 А от НК / производство на метамфетамин/.

Неутрализирани са две лаборатории за производство на пико, като извършителите са задържани и са им повдигнати обвинения. На единия от задържаните е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”, а на втория – „парична гаранция”.

Десет от образуваните досъдебни производства са за съхранение на наркотични вещества / престъпление по чл. 354 А от НК/.

Установени са извършителите на общо 11 кражби от отминал период – престъпления по чл. 194 от НК.

Издирено е едно лице, обявено за общодържавно издирване.

В четирите специализирани полицейски операции са се включили и контролни органи на Териториална дирекция „НАП” – Бургас. Те са съставили шест акта на търговски обекти за несъответствие между продадената стока и наличния оборот. За допуснати нарушения три от проверяваните търговски обекти са запечатани.

Провеждането на подобни специализирани полицейски операции срещу битовите престъпления и престъпленията против собствеността ще продължи и в бъдеще, като същите ще са регулярни и ще обхванат различни точки от територията на Бургаски регион.

 

Материалът Бургаската полиция задържа 36 души в 4 акции срещу битовата престъпност /снимки/ е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!