BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургаската полиция посвети празника си на загиналите Йордан Илиев и Атанас Градев

Пред сградата на ОДМВР-Бургас се проведе тържествена церемония по отбелязване на предстоящия професионален празник на българската полиция – Архенгелов ден.

Денят бе по-специален и с това, че бе почетена паметта на Йордан Илиев и Атанас Градев – бургаските полицаи, които загинаха през август по време на изпълнение на служебния си дълг.

„Празникът ни не е като другите. Мъчителен момент е да осъзнаваме каква тежка загуба претърпяхме през август месец. Тя бе повече от огромна, жестока и отрезвяваща. Мъжете плачат и понякога те също имат раними сърца. Те знаят какво е да загубиш без право на реванш. Има мигове, в които колкото и голямо да е нашето желание нещо да се промени, то съдбата е необратима, а загубата безмилостна. Бургаските полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев бяха едни от нас. Те имаха изключителна енергия и висок професионализъм. Всеотдайни и сърцати мъже, за които думите чест и достойнство не бяха празни фрази. Те правиха и невъзможното да променят живота към по-добро и по-светло. Празникът си посвещаваме на тях. Колеги, ще ви помним винаги и ще стремим да защитим подвига ви и паметта за това, че сте отдали живота си за добротата и справедливостта„, това каза старши комисар Калоян Калоянов, директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.

На събитието присъстваха още зам.-областният управител Пламен Янев, зам.-кметът по Бюджет и финанси Красимир Стойчев, флотилен адмирал Велко Велков, зам.-административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Валентина Маджарова, административният ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас Георги Чинев, административният ръководител на Районна прокуратура – Бургас Мария Маркова.

Този Архенгелов ден наистина ще бъде по-особен, защото почитаме светлата памет на вашите загинали колеги. Помним ги и ги носим в сърцата си. Нищо не е забравено. Пожелавам на бургаските полицаи, в името на обществения интерес и в памет на вашите загинали колеги, да отстоявате с чест и достойнство, всички предизвикателства, които времето ще ви постави. Желая ви здраве и сили, устрем в делата и удовлетвореност. Бог да пази всички полицейски служители„, обърна се към полицаите прокурор Георги Чинев.

Поздравителни адреси прочетоха от името на областна управа, община Бургас и ВМС бяха също прочетени.

Заупокойна молитва бе отслужена от бургаското духовество, на която присъства и Агатополският епископ Йеротей. След това бяха поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите в изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.

Церемонията завърши с награждаване на отличилите се през годината служители на бургаската полиция.

Приятна изненада имаше а децата от полицейския карате и джу-джуцу клуб в града, които постигнаха спортни успехи. Те получиха награди и грамоти.

Материалът Бургаската полиция посвети празника си на загиналите Йордан Илиев и Атанас Градев е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!