BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургаската полиция с голям удар: Разбиха наркооранжерия във „Възраждане“ и иззеха сериозно количество канабис

Двама криминално проявени и осъждани мъже / на възраст 31 и 32 години/ са задържани в резултат на полицейските действия на служители от сектор „Криминална полиция“ при Четвърто Районно управление – Бургас.

Първият от тях е задържан около 07.50 ч. на 09.02.т.г. в близост до училище „Св. Княз Борис І“ в к-с „Възраждане“. При извършения личен обиск е открита и иззета суха зелена тревна маса / марихуана/.

Претърсен е обитавания от 31-годишния мъж апартамент, разположен на ул. „Св. Климент Охридски“, като на тавана е открито помещение, пригодено за оранжерия за отглеждане на конопени растения.

Намерено и иззето е цялостно оборудване и съоръжения / кварцови лампи, трансформатори, таймери, въздуховоди, вани и туби с течни торове, както и близо сто пластмасови саксии с конопено растение с приблизителна височина от 30-40 см./. Мъжът е задържан с полицейска заповед за задържане за срок от 24 часа.

Вторият мъж – 32 годишен бургазлия е задържан в района на бл. 69 в к-с „Меден Рудник“. При извършено претърсване на дома му е открит и иззет стъклен буркан със суха зелена тревна маса с тегло от около 200 грама / канабис/.

Извършено е претърсване и в имот на бургазлията, разположен в с. Изворище, където е намерена и иззета найлонова торба със суха зелена тревна маса с тегло от около 500 гр. Общото тегло на открития канабис е около 700 гр. Бургазлията е задържан за срок от едно денонощие от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

И по двата случая са образувани бързи производства по прякото ръководство и наблюдение на Районна прокуратура – Бургас.

Материалът Бургаската полиция с голям удар: Разбиха наркооранжерия във „Възраждане“ и иззеха сериозно количество канабис е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!