BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургаските медици и пациенти получиха празничен рибен курбан

Всички бургаски медицински екипи и пациенти получиха днес печена риба и рибен курбан по случай празника на града – Никулден. От името на бургазлии бяха раздадени общо 3000 порции на всички социални центрове и болнични заведения, работещи в празничния ден.

„Това е нашият подарък, знак на съпричастност от всички бургазлии и нашето голямо БЛАГОДАРЯ към хората в бели престилки. Да им пожелаем да имат сили и да са здрави, защото имаме нужда от тях! На този свят ден, нека пожелаем бързо оздравяване на всички болни и светли дни на социално уязвимите ни съграждани!“, пожела кметът Димитър Николов.

Рибената чорба е приготвена от готвачите на остров Света Анастасия, а печената риба е от кухнята на Домашния социален патронаж.

Идеята традиционният рибен курбан да не бъде раздаван на обичайните градски пунктове, беше на бургазлии, които се включиха в анкетата на Общината. По този начин гражданите на Бургас за пореден път в условията на сложна епидемиологична обстановка се обединиха, за да покажат своята съпричастност към тежкия и отговорен труд на хората с бели престилки, както и да зарадват всички пациенти.

Материалът Бургаските медици и пациенти получиха празничен рибен курбан е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!