BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургаските социалисти почетоха 116-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание

Множество членове и симпатизанти на БСП от Бургаска област преклониха глава на Петрова нива пред героите, загинали в Илинденско-Преображенското въстание. В събота вечер на святата местност бе отбелязана 116-ата годишнина от избухването на въстанието с атрактивна възстановка на събитията от паметната дата.

Сред официалните лица на Националния възпоменателен събор на Петрова нива бяха народните представители от ПГ на „БСП за България“ Петър Кънев и Димитър Стоянов, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов, областният председател на БСП Стойко Танков, председателят на ОбС на БСП – Малко Търново Дора Петкова, председателят на ОбС на БСП-Айтос Милена Куртова-Радева. Официален гост и тази година беше и президентът Румен Радев. Всички те присъстваха на панихидата, която отслужи Сливенският митрополит Йоаникий в местния храм Св. Петка

В знак на почит бяха поднесени венци и цветя от името на Националния съвет на БСП, ПГ на „БСП за България“ и областната и общински структури на БСП в Бургаско. Мероприятието завърши с пищна заря.

Материалът Бургаските социалисти почетоха 116-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!