BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургаски митничари заловиха най-голямата пратка контрабандни цигари за последните години

Рекордна контрабандна пратка на цигари е установена на фериботно пристанище в Бургас. Това съобщиха на извънреден брифинг окръжният прокурор Георги Чинев и Тихомир Каменов, зам.-директор на ГДМРР в Бургас.

Фериботът е пристигнал на 28 март от Грузия, натоварен с ремаркета със стоки. Някои от тях били селектирани за проверка въз основа на метода за анализ на риска. На едно от тях е направена и рентгенова проверка. Тя установява места с различна плътност във връзка, с което то е отклонено за физическа проверка. При нея се установява тапа от декларираната стока – хартиени ролки, която заема съвсем малка част от товарното помещение.

Цялата останала е заета от цигари. Около 13 милиона къса – над 650 хил кутии, на стойност приблизително 5 милиона лева.

„Това е най-голямото количество задържани недекларирани цигари от началото годината на граница на България, както и най-голямото количество задържани на ферибот в Бургас или изобщо през последните години. Стоката е трябвало да пътува от Грузия за Унгария. Тези марки цигари не са познати на българския пазар и според мен не са предназначени за него, а за този в други страни от ЕС„, това каза зам.-директор Каменов.

Окръжният прокурор Георги Чинев заяви от своя страна, че е образувано досъдебно производство за квалифицирана контрабанда по член 242 ал. 1 Д от НК, а именно: контрабанда на стоки за търговски цели в големи размери.

Приблизителният брой с цигари е повече от 651 хиляди и над 13 милиона къса, на стойност приблизително около 5 милиона лева. Работи се активно по случая. Благодаря на колегите от Митниците. Извършени са огледи и разпити. Задържани на този етап няма. Българско е дружеството изпращач„, сподели още прокурор Чинев.

Материалът Бургаски митничари заловиха най-голямата пратка контрабандни цигари за последните години е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!