BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Везни: Те са символ на уравновесеност и движение към съвършенство

Везни

24 септември – 23 октомври

Везните са седмият знак на зодиака. Неговият символ е две везни. Този зодиакален знак означава стремеж към хармония и справедливост.

Елемент: въздух

Планета: Венера

Камък: корал, диамант

Талисман: книга, сърце

Цвят: всички пастелни цветове

Характеристики на знака

Везните са символ на уравновесеност и движение към съвършенство. Те са отлични стратези и отлични работници. Те предпочитат да обмислят всяка стъпка, затова често действат бавно и внимателно. В същото време те винаги постигат целите си, дори ако за това е необходимо да се използват забранени средства.

Везните са очарователни, дипломатични личности. Представители на тази зодия знаят как да се държат в обществото. Удобният климат около тях е важен за тях, затова те често действат като миротворци и примиряват враждуващите страни. Благодарение на тяхната доброта и добро отношение към другите е приятно да общувате с тях. Те обаче са упорити и се хвалят.

Любов и взаимоотношения

На общителните и харизматични Везни не им липсва вниманието на противоположния пол. Те привличат армия от фенове, но рядко отвръщат на нечии чувства. За тях е важно да спечелят, а не да се чувстват покорени. Те са привлечени от ярки и необикновени личности, любовта към които възниква от пръв поглед.

Те се страхуват от рутината в една връзка, поради което продължават да покоряват партньора си дори след години съжителство. Романтични и искрени, за тях е важно да знаят, че са обичани и няма да бъдат изоставени в трудни времена. Всяко съмнение относно това може да ги подтикне да търсят утеха отстрани.

Не възприемайте изневярата като основен начин да разнообразите връзката си. На нейно място по-удачни са съвместните пътувания, общите вълнуващи хобита, романтичните срещи и въвеждането на традиции, които няма да ви отегчат. Без значение колко търпелив е вашият избраник, той няма да ви сподели с някой друг.

Секс

За Везните сексът е източник на свобода. Те се стремят да пият от него още в ранна младост, следвайки желанията на тялото си. Те често сменят партньорите си, тенденция която не отшумява дори в зряла възраст. Интимността с тях е като изригващ вулкан. За по -малко чувствен човек тяхната страст може да бъде изпепеляваща. Те често стигат на финала преди партньора си.

Семейство и брак

Везните ценят комфорта повече от чувствата. Заради увереността в бъдещето, те често се женят за удобство. Сръчно се адаптират към сродната си душа, позволявайки и да ги обича. Те безболезнено намират компромиси и отстъпват, ако има кавга. Те активно участват в домакинските задължения, изпълняват обещания и помнят важни дати за семейството си. Ако интересът към избрания изчезне, те изневеряват зад гърба му.

Вземете временен таймаут, ако предишната страст е избледняла в семейните отношения. Живейте отделно от партньора си в живота, за да подредите чувствата и желанията сами със себе си, да намерите корена на проблемите и начините за тяхното отстраняване. Хвърляйки се във водовъртеж на нови връзки, когато все още можете да поправите старите, ще си спечелите славата на женкар.

Какви са като родители

Представителите на този знак са отлични родители. Те правят живота на децата хармоничен, вълнуващ и щастлив. Те обичат да се шегуват с тях, да говорят за детството им, да им организират празници и да ги развеждат по света. Често те ходатайстват за детето пред партньора в живота, така че то да избягва наказанието или да запази авторитета си.

Приятелство

Везните лесно се сприятеляват. Това често се случва по време на тържества, пътувания или командировки. Благодарение на вродената интуиция, те с един поглед знаят на кого да се доверят. Те са толерантни към недостатъците на приятелите си, отзивчиви са към техните искания и бързо идват на помощ. Те няма да пропуснат нито едно събитие с тяхно участие. Нуждаят се от помощ при вземане на важни решения. Нейното отсъствие ги прави непоносими и раздразнителни.

Не прехвърляйте отговорността върху раменете на другите. Не очаквайте приятели да ви насочат към обещаващо работно място, да решават романтични проблеми вместо вас или да ви приближават до близки роднини. Те могат само да ви изразят мнението си, оставяйки ви последната дума.

Хоби

Везните са типичните естети, които са привлечени от всичко красиво и грациозно. От детството те имат страст към изкуството, което се развива в страст към рисуване, танци, актьорско майсторство, фотография или поезия. Те обичат дейности, при които се постига единство на духовното и физическото, например медитация и йога. Обличат се модерно и имат завиден гардероб. Те охотно посещават социални събирания и обикалят света.

Съвместимост

Везните имат добра съвместимост с представители на своя зодиакален знак, Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Труден съюз се развива с Телец, Скорпион и Риби.

Кариера и професия

Благодарение на високата си ефективност и способността да се присъединят към всеки екип, Везните се показват като отлични работници. Те знаят как да постигнат целите си, работят добре както в екип, така и независимо. Тяхната мудност се изплаща с тяхната скрупульозност и аналитичен ум.

Везните-служители са в състояние да изпълнят всяка, дори и най-трудната задача. За да направи това, за тях е важно да получат простор на действие, и да изчислят предварително крайния резултат. Те очакват похвала от началниците за свършената работа и се обиждат, когато с тях се отнасят несправедливо.

Във Везни-шеф спокойствието и активността са хармонично съчетани. Благодарение на своята предпазливост и аналитичен ум той постига блестящи резултати. Неговите недостатъци са бавността и нерешителността.

Предвид развитото логическо мислене на Везните и способността им да общуват с хората, те се насърчават да се занимават с анализ и дипломация. Не е желателно представителите на тази зодия да избират професия, която изисква бърза реакция.

Бъдете по -решителни и смели. Не се колебайте да отговорите, когато ви бъде предложена интересна позиция или участие в нов проект, и активно разпространете професионалните си идеи сред широката общественост. Докато претегляте плюсовете и минусите, най -добрите шансове ще попаднат в други ръце.

Здраве

Везните са чувствителни към здравето си. Те имат развита чувствителност, която им позволява да усетят болестта много преди да се развие. Удобната среда у дома и на работното място е важна за Везните, за да поддържа благосъстоянието им. Отрицателните емоции бързо засягат не само тяхното психическо състояние, но и здравето им.

Слабостите на Везните са бъбреците, кръста. Не им се препоръчва да преохлаждат, за да не получат хронично заболяване в тази област. В диетата им трябва да присъстват зеленчуци, риба, извара, мляко.

Укрепване на нервната система. Отървете се от лошите навици, нормализирайте съня, наситете диетата с витамини и минерали, спортувайте или закалявайте. Здравите нерви ще укрепят тялото ви.

Жена Везни

Жената Везни е очарователна натура. Тя привлича другите със своята мекота, женственост и добри обноски. Нейният проницателен ум и наблюдение й позволяват да излезе победител от всеки спор. Вкъщи тя се показва като отлична домакиня и грижовна майка. Основният човек в живота й е нейният съпруг. В същото време е важно той да проявява същата любов и грижа към нея, в противен случай жената Везни ще се почувства нещастна.

Мъж Везни

Мъжът Везни е душата на обществото. Той знае как да покаже своята интелигентност, ерудиция и винаги се показва от изгодната страна. Той е страхотен съветник. Той може да предложи изход от трудна ситуация, като анализира всички шансове. В същото време той не се интересува много от емоционалните преживявания на околните, включително и на най -близките си. Вкъщи той се проявява като грижовен съпруг и баща, но е склонен към изневери.

Стихия

Елементът на зодия Везни е Въздух. Въздухът дарява Везните с редица отличителни свойства като бързо учене, демокрация, общителност, гъвкавост, доброта, лекомислие, съответствие.

Планета

Планетата -покровител на зодия Везни е Венера. Венера влияе върху съдбата на Везните и дава редица силни и слаби страни като отличен естетически вкус, чувственост, справедливост, лоялност, добродушие, предпазливост, любопитство, безконфликтност, способност да се адаптира към ситуацията, привлекателност, арогантност, сексуалност, талант, оптимизъм, жажда за комфорт и безопасност.

Знаменитости, родени под знака на Везни

Ани Лорак, Брижит Бардо, Валентин Юдашкин, Владимир Путин, Гуен Стефани, Гуинет Полтроу, Делфин, Джон Ленън, Дмитрий Шостакович, Егор Бероев, Игор Верник, Иля Лагутенко, Катрин Деньов, Кейт Уинслет, Катрин Зета-Джоунс, Ким Леон Карвиърс , Маргарет Тачър, Марина Цветаева, Марион Котияр, Михаил Лермонтов, Моника Белучи, Никита Михалков, Николай Басков, Оскар Уайлд, Павел Дуров, Райън Рейнолдс, Сергей Безруков, Сергей Есенин, Стинг, Уил Смит, Фридрих Ницше, Чулпан Джак Хаматова.

Характеристики на зодия Везни по години на животните

Везни-Плъх

Хората, родени под знака на Везни в годината на Плъха, са свикнали да продължат напред. Здравата амбиция, съчетана с прагматизъм и отдаденост, ви позволява да постигнете успех там, където другите се отказват. Те търсят егоистичен интерес към общуването и интуитивно усещат събеседника. Семейното щастие се намира с някой, който е готов да се подчини и да следва волята им.

Везни-Вол

Тези мъже и жени мислят нестандартно. Благодарение на своята гъвкавост и изобретателност, те бързо решават проблемите и постигат целите си. Те са естествено организирани, което помага за поддържане на реда на работното място и у дома. Те лесно се вписват в непознат екип и вършат отлична работа както с ролята на лидер, така и с подчинен.

Везни-Тигър

Везните, родени в годината на Тигъра, знаят как да угодят на другите. Със своя ярък външен вид и харизма те фино усещат красотата и се стремят да се заобиколят с нея. Те имат многобройни таланти, благодарение на които постигат успехи в творческите области. Те обичат вниманието на противоположния пол, затова почти не се решават на сериозна връзка.

Везни-Заек

Хората, родени под знака на Везни в годината на Заека, излъчват спокойствие. Емоционалната устойчивост, заедно с толерантността и дружелюбието им позволява да живеят в хармония с хората около тях. Поради дезорганизация и невъзможност да работят за резултата, те рядко достигат кариерни висоти. В една връзка те напълно прехвърлят инициативата в ръцете на партньора.

Везни-Дракон

Човек, който е роден под знака на Везни в Годината на дракона, лесно печели симпатиите на околните.С неговата общителност той подсъзнателно се стреми към усамотение. Само насаме със себе си той може да се възстанови и да прави планове за бъдещето. Не се страхува от тежка работа и го прави усърдно. В двойка той се разбира с някой, който уважава неговите интереси и правото на свобода.

Везни-Змия

Везните, родени в годината на Змията, са надарени с мъдрост, жив ум и вътрешен чар. Комплексът от тези качества ги прави привлекателни за другите, които слушат думите им. Активните действия във всяка област на живота се предприемат след задълбочен анализ на ситуацията и оценка на вероятните рискове. Те бързо забравят оплакванията и са готови на компромис.

Везни-Кон

Хората, които са родени под знака на Везни в Годината на коня, обичат да бъдат видими. Благодарение на техния изключителен външен вид, изящество и елегантност, те не могат да бъдат пренебрегнати. За да поддържат вътрешен баланс, те се нуждаят от комуникация с природата и животните. Когато срещнат достоен човек, те се втурват стремглаво в басейна на чувствата.

Везни-Овца

Везните, родени в годината на овцете, са интригуващи със своето непостоянство. В стремежа си да се откроят от сивата маса, те често проявяват качества, които шокират другите. От раждането си са артистични, благодарение на което се чувстват уверени на сцената. Поради мързел, липса на инициатива и желание за празен начин на живот, те често са нещастни в брака.

Везни-Маймуна

Тези хора са оптимисти за бъдещето. Те жадуват да бъдат в дълбочината на нещата, за което непрекъснато разширяват кръга си от познати. Подсъзнателно те се стремят да успеят във всичко и навсякъде, поради което животът им е изпълнен с болезнени разочарования. Те не мислят за себе си без риск, поради което сред тях има много фенове на хазарта и екстремните забавления.

Везни-Петел

Везните, родени в годината на Петела, обичат общественото внимание. Сред хората те осъзнават своя вътрешен потенциал и намират изход за суета и амбиция. Те вървят в крак с времето, благодарение на което рядко съжаляват за грешките си и лесно се адаптират към обстоятелствата. Сдържаността и страхотното чувство за хумор ги правят желан гост във всяка компания.

Везни-Куче

Тези мъже и жени се стремят към хармония и постоянство. Те често имат противоречиви възгледи за живота, поради което не ги разбират в обществото. В работата си те демонстрират амбиция и постоянство, поради което си поставят неразрешими задачи. Добродушието, искреността и отзивчивостта ги правят истински приятели и надеждни партньори.

Везни-Прасе

Везните, родени в годината на Прасето, са привлекателни за другите. Те са приятни за разговор, последователни в действията и гъвкави в своите възгледи за живота. Когато става въпрос за външен вид и забавление, забравят за спестяванията, но знаят как да спрат навреме. Те обичат, когато мнението им се взема предвид и абсолютно не приемат външна критика.

Везните имат следните предимства: целеустременост, желание за самоусъвършенстване, уравновесеност, доброта. Отрицателни черти на характера на представителите на тази зодия: инат, самохвалство, бавност.

Характеристики на Везни по дата на раждане

24 септември + целенасоченост, последователност, активност, естетика, отзивчивост
 непостоянство, авантюризъм, тревожност, любов
25 септември + амбициозност, напористост, проницателност, талант, общителност
 емоционална нестабилност, нервност
26 септември + целенасоченост, постоянство, такт, отзивчивост, сдържаност
 секретност, безчувственост, зависимост от общественото мнение, прекомерни изисквания към себе си и другите, безкомпромисност
27 септември + Постоянство, упорита работа, честност, прозрение, благосклонност
 неувереност, ниско самочувствие, подозрителност
28 септември + безстрашие, любопитство, доброжелателност, естетически вкус
 импулсивност, раздразнителност
29 септември + упорита работа, спокойствие, милост, надеждност
 секретност, съмнение в себе си, уязвимост
30 септември + енергичност, наблюдателност, сериозност, честност
 нетърпение, потайност, подигравка
1 октомври + амбиция, любопитство, дружелюбие, толерантност
 непостоянство на природата, импулсивност, понякога – безпомощност
2 октомври + вътрешен магнетизъм, интуиция, общителност, умения за слушане
 жестокост, конфликт, страх от критика
3 октомври + общителност, самодостатъчност, надеждност, устойчивост
 нерешителност, емоционална непостоянство
4 -ти октомври + амбициозност, решителност, креативност, оптимизъм
 комерсиализъм, капризност, ексцентричност
5 октомври + независимост, упорит труд, любов към живота, общителност
 жертва, нужда от признание и одобрение
6 октомври + отзивчивост, дружелюбност, способност за убеждаване
 повишена емоционалност, нетърпение
7 октомври + проницателност, остър ум, развит интелект
 инконтиненция, критичност, агресивност, нерешителност
8 октомври + целеустременост, напористост, развита интелигентност, дипломация, миролюбие
 склонност към експерименти, склонност към промени в настроението
9 октомври + интуитивност, талант, дружелюбност
 емоционална нестабилност, нетърпимост, прямота
10 октомври + смелост, енергия, дружелюбност, истинност
 склонност към идеализация, противоречие, склонност към бързо превключване на вниманието
11 октомври + дружелюбие, добра природа, остър ум, будно въображение
 страх от проблеми, ненаситност
12 октомври + целеустременост, енергия, общителност, щедрост
 доверие, надеждност, небрежност, уязвимост
13 октомври + смелост, изобретателност, любов към справедливостта, упорита работа
 близост, нестабилност към стреса
14 октомври + общителност, отзивчивост, развит ум, бодрост
 чувствителност, нетърпимост към ограниченията
15 октомври + оптимизъм, лидерски качества, артистичност, общителност
 егоизъм, самохвалство, желание за доминиране, суета
16 октомври + енергия, отдаденост, постоянство, творческо мислене
 скованост, емоционална нестабилност, импулсивност, любов към критика към другите
17 октомври + ефективност, активност, рационалност, организационни умения
 нерешителност, несигурност, подценяване на потенциала на човека
18 октомври + самочувствие, амбициозност, самокритика, упорита работа
 арогантност, изолация, опционалност
19 октомври + амбициозност, смелост, самодостатъчност, способност за убеждаване
 измама, безмилостност, дисбаланс, раздразнителност
20 октомври + талант, любов към истината, стремеж към самоусъвършенстване
 непредсказуемост, променливост
21 октомври + енергичност, изобретателност, развит интелект, общителност, талант
 раздразнителност, критичен подход към живота
22 октомври + целенасоченост, напористост, развито абстрактно мислене, оптимизъм
 емоционална нестабилност, стремеж към абсолютен контрол върху събитията
23 октомври + безстрашие, самочувствие, активност, напористост
 импулсивност, ревност, взискателност, прямота

Източник: my-calend.ru

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!