BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Великолепната Мария Касимова-Моасе представя премиерно новата си книга в Бургас

На 5 октомври (сряда) от 17.30 часа в Бургас ще гостува една дама, свързана изконно с морския град – Мария Касимова-Моасе. Тя ще представи премиерно пред публиката в Гранд хотел и СПА Приморец, своята нова книга „Монолози“. Събитието е част от V Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест. Входът е свободен и всички са добре дошли.

В новата си книга, първата дама на българския магически реализъм, събира изповеди – разкази, споделени от различни човеци – тийнеджъри, самотници, хора, изпаднали от общественото око и станали прозрачни за другите. В тази самотна форма на себеизразяване авторът е точен проводник, който слуша, чува, прилежно отразява и държи фантазията си подчинена на чуждото признание. Монолозите не търпят авторово флиртуване – усетят ли го, престават да са искрени. „Тази книга се роди най-вече с идеята да бъде сцена. Трибуна за онези, които толкова малко слушаме, а толкова много имат да ни казват“ – казва за четивото Мария Касимова-Моасе.

Монолозите на Мария

Всеки, който е присъствал на нейна премиера знае, колко топли и задушевни разговори се случват между публиката и автора. Неслучайно, Мария има и свое разказваческо шоу, където по своя неповторим начин, омагьосва публиката с разкази от своя живот, буквално изиграни с най-висш актьорски пилотаж, който предизвиква ту смях, ту сълзи в присъстващите – живо доказателство за таланта ѝ. Този път, тя не разказва себе си, а другите, които заслужават да бъдат чути. Това са техните монолози, предадени от нея на страниците.

Заповядайте на срещата с Мария Касимова-Моасе и „Монолози“ на 5 октомври от 17.30 часа в Гранд хотел и СПА Приморец. Знаковият бургаски хотел е инициатор на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест, част от чиято програма е събитието. Културният форум ще продължи до 8 октомври включително. Провежда се с подкрепата на община Бургас, като медийни партньори са Радио Дарик и БНР.

За повече информация телефон:  0877850001

 

Материалът Великолепната Мария Касимова-Моасе представя премиерно новата си книга в Бургас е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!