BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Виена и още две австрийски провинции връщат локдауна по Великден

Споразумението е постигнато с участие на министъра на здравеопазването Рудоллф Аншобер

След двудневни съвещания ръководителите на трите провинции в източната част на Австрия – Виена, Долна Австрия и Бургенланд – постигнаха споразумение за затягане на мерките срещу КОВИД-19 в трите провинции.

Споразумението е постигнато с участие на министъра на здравеопазването Рудоллф Аншобер. Непопулярните мерки по време на великденските празници и след тях, обявени тази вечер на предавана по телевизията пресконференция, се налагат поради увеличения брой на новозаразените и претоварените интензивни отделения на болничните заведения и в трите провинции.

Министърът на здравеопазването Рудолф Аншобер обяви, че от четвъртък, 1 април, до вторник, 6 април, ще бъдат затегнати мерките. Те ще включват:

– Ограничаване на напускането на дома за целия период 1 април – 6 април. Изключения са допустими единствено по важни и неотложни причини.

– Затваряне на салоните за всички услуги с телесен контакт.

– Затваряне на търговската мрежа, с изключение на магазините със стоки от първа необходимост – хранителни продукти, аптеки. На 7 април, след отваряне на търговската мрежа в магазините ще се влиза след тест.

– Задължително носене на маски ФФП-2, в това число на открито, когато има струпване на повече хора.

– Задължително е носенето на маски и в затворени помещения.

– Задължително тестване на служителите попредприятия за коронавирус веднъж седмично.

– Преминаване в режим на работа от вкъщи навсякъде, където това е възможно.

– Дистанционно обучение в училищата след великденската ваканция до 9 април.

– Контрол два пъти седмично на пристигащите ежедневно в Австрия на работа от съседните държави.

Целта на новите мерки е да се създаде „вълнолом“ на пандемията и да се отнеме силата на третата вълна, заяви Рудолф Аншобер.

Източник: Дарик

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!