BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вижте първият plus-size кандидат за короната на „Мис Вселена“

22-годишната Джейн Дипика Гарет има американски произход, но представлява Непал в прочутия конкурс „Мис Вселена“.

Тя обра грандиозни овации по време на първото си представяне в Салвадор, съобщава novini.bg.

Дипика се превърна в международна звезда, след като участва в „Мис Вселена 2023“ като първия plus-size кандидат за короната.

Коя всъщност е Мис Непал

Джейн Дипика Гарет е студентка от Катманду, която учи за медицинска сестра и преди няколко месеца победи 20 други състезателки в борба за титлата Мис Непал. Най-силните й страни пред съдиите бяха нейният чар и застъпничество ѝ за психичното здраве.

„Аз съм тук като жена, която не отговаря на определени стандарти за красота, за да представя жените с извивки като мен, които се борят с наддаване на тегло и са изправени пред хормонални проблеми. Вярвам, че няма един стандарт за красота, а че всяка жена е красива точно такава, каквато е.“

По време на представянето си в предварителния кръг на „Мис Вселена 2023“, Мис Непал изтъква, че въпреки критиките за теглото си, тя е истинска и силна жена, която не се влияе от чужди мнения. Затова и като едно от най-добрите качества, които притежава, тя посочва смелостта, която проявява от дете, за да се изправя без срам пред света с неговия негативизъм и упреци, пише lifestyle.bg. 

„Беше ми много трудно да стигна до тук. Ето защо се чувствам много горда от израстването си като личност и като жена. Ако трябва да ви кажа коя е суперсилата, която искам да притежавам в живота, това би била телекинезата. С една дума, описвам себе си като визионер. Освен това не мога да прекарвам твърде много време без да чета и най-важното нещо за мен е да посветя възможно най-много време на семейството и близките си“, разкрива за себе си Мис Непал.

Миналата година организацията „Мис Вселена“ направи безпрецедентна модификация в своя процес на подбор, като позволи на омъжени жени и майки да участват в тазгодишното състезание. Промяната на правилата е една от най-големите в историята на Мис Вселена, която преди това позволяваше да участват само самотни жени на възраст между 18 и 28 години, които никога не са били омъжвани и никога не са имали деца, припомнят от Cultura Colectiva.

The post Вижте първият plus-size кандидат за короната на „Мис Вселена“ appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!