BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вижте „Сватбата през очите на сватбения фотограф“ в Grand Wedding Expo 2020

Гостите на сватбеното изложение на Гранд Хотел и СПА Приморец – Grand Wedding Expo, което ще се проведе в 5-звездния хотел на 25 и 26 януари 2020 г., ще имат възможност да видят сватбата в различни детайли.

Един от специалните погледи, които сватбеното изложение предлага е „Сватбата през очите на сватбения фотограф“.

Тематичната лекция с водещ Ивелин Илиев – един от най-добрите сватбени фотографи не само у нас, но и в световен мащаб – ще бъде представена от 11:00 часа във втория ден на сватбения форум – 26 януари (неделя).

Моля, бихте ли се представили?
Казвам се Ивелин Илиев и съм сватбен фотограф от 2013 година. Винаги е привилегия и удоволствие да съм част от най-специалния ден на двама души – празнуването на тяхната сватба. Моето вдъхновение са моментите, изпълнени с истинска емоция. Задачата ми е да разказвам в снимки, които документират, изненадват и разказват историята на вашия ден, снимки – запечатани по един креативен и артистичен начин. Целта ми е непрестанно развитие в сватбената фотография, затова и участвам в редица български и международни конкурси.

Постиженията, които имам до момента са: Фотограф на годината за 2018 година на НАПСФВ, а за 2019 съм в топ 100 в света

в две от най-големите и престижни асоциации за сватбени фотографи, съответно 39-то място в ISPWP и 73-то място в Fearless photographers.

Бяхте сред участниците в първото издание на авторското сватбено изложение на Гранд Хотел и СПА Приморец – Grand Wedding Expo. Какви са впечатленията Ви от него?
Първото изложение ме впечатли с перфектна организация, качествени изложители, разнообразна програма в помощ на младоженците. Събитие от високо ниво с много добра посещаемост.

Защо решихте за втора поредна година да вземете участие в GWE?
На миналогодишното събитие имах възможността да се срещна с много двойки, които от първо лице да се запознаят с мен и работата ми. С доста колеги – изложители обменихме полезни съвети и контакти.

Ще имате собствено подсъбитие в рамките на сватбения форум. Каква ще бъде неговата тема и какво ще представите?
Ще изнеса на лекция на тема „Сватбата през очите на сватбения фотограф“. Тя ще бъде насочена към бъдещите младоженци. Ще дам съвети относно избора на фотограф, цялостното планиране и организация на сватбения ден, забавни и поучителни случки от моята практика.

Какви са особеностите на сватбената фотография?

Въпреки че доста хора я подценяват, сватбената фотография е една от най-сложните, защото обединява няколко различни стила – репортаж, художествен, портрет и др.

Сватбеният фотограф трябва да е винаги нащрек, за да може да предвиди момента и да го улови по най-артистичния начин. В нашите ръце са спомените на младоженците, които ще трябва да преразкажат на бъдещите поколения за емоциите, които са преживели в този важен за тях ден. Хубавото напоследък е че все повече двойки търсят точно този тип фотография – истински уловените моменти, без позиране.

Как изглежда съвършеният сватбен кадър?
Има ли такъв ? 🙂 Като изключим основните фотографски изисквания като композиция, правилно експониране, най-важното за един кадър е да разказва история и да предава емоция.

Какво трябва да имат предвид бъдещите младоженци, когато избират сватбен фотограф?
Предлагат се различни стилове сватбена фотография. Младоженците трябва да разгледат снимки на различни фотографи и да се ориентират кой стил най-много им харесва – с уловени моменти, забавни, позиращи, меланхолични. Задължително след това препоръчвам среща с избрания от тях фотограф, защото трябва да им допадне и като човек, все пак през целия сватбен ден ще е около тях.

Ивелин Илиев ще е на разположение за консулт и в двата дни на сватбения форум. Специалното му събитие е от 11:00 часа на 26 януари (неделя). Grand Wedding Expo се провежда за втора поредна година със специалното съдействие на DJ Service. Входът за сватбеното изложение е свободен.

Материалът Вижте „Сватбата през очите на сватбения фотограф“ в Grand Wedding Expo 2020 е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!