Вкусна, бърза и лесна салата „Мимоза“
Продукти:
- консервирана морска риба в собствен сос или в масло (сьомга, сайра, сардина) – 1 консерва,
- картофи – 3 бр.,
- моркови – 2 бр.,
- лук (среден) – 2 бр.,
- яйце – 4 бр.,
- майонеза – 150 г,
- сол, черен пипер – на вкус.
Начин на приготвяне:
- Сварете картофите и морковите без да ги белите, яйцата твърдо сварени.
- Зеленчуците нарежете на ситно или настържете на едро.
- Настържете лука и го пуснете във вряща вода. Излейте водата.
- Изцедете течността от консервата, отстранете костите, размачкайте рибата с вилица.
- Поставете продуктите на етажи в салатна купа, намажете с майонеза всеки от тях и добавете малко сол и пипер, ако желаете. Слоят лук не е необходимо да се смазва.
- Намажете отгоре с майонеза и поръсете с настъргани жълтъци и белтъци. Украсете със зеленина. Оставете салатата в хладилника до сервирането и.
Приятен апетит!
Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!