BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В базовото училище ”Михаил Лакатник” стартира инициативата „Добрият пример”

Визуалният артист Красимир Марчев, който разкраси с рисунките си подлеза при Механотехникума, стана първият участник в „Добрият пример”. Инициативата се реализира по идея на Миглена Спасова. Тя е решила да вдъхновява децата с реални примери от нашето съвремие – представители на различни професии, които допринасят за развитието на града.

Инициативата ще среща учениците  с художници, актьори, музиканти, изявени спортисти, IT специалисти, директори на културни институти, представители на неправителствени организации и др., всеки последен петък от месеца.

По време на срещата малчуганите са разгледали с интерес рисунките на Красимир Марчев, обсъждали са възможностите за участие с грижа към градската среда –освежаване на трафопостове, предблокови пространства, подлези.

„За мен беше много приятно общуването в този един час с децата. Те са искрени, тях не можеш да ги излъжеш – реагират спонтанно, ако нещо им е харесало. Получи се прекрасен разговор и се надявам да съм бил полезен с опита, които имам и с това, с което се занимавам.” – сподели Марчев.

Учениците изпращат Краси със своя обща рисунка и много настроение, а той ѝм пожелава да вярват в себе си.

Красимир Марчев се занимава със снимане, сценични, аудио-визуални проекти. Той стана популярен, след като Мадона коментира негова арт изява в социалните мрежи през 2015 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!