BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Бургас ще се проведе първи хакатон, изцяло посветен на Изкуствения интелект

Бургас ще бъде домакин на онлайн хакатон на тема „Изкуствен интелект за града“ /AI for City/. Събитието ще бъде изцяло посветенo на най-новите тенденции в технологичното развитие и професиите на бъдещето. То ще се проведе на 26 и 27 март, а целта му е да бъде разработена идея за приложение, което ще помогне градската среда да бъде по-чиста и достъпна за хората.

Изкуственият интелект е ключова технология за бъдещето, която намира все повече приложения днес – в медицината, транспорта, онлайн търговията, земеделието, интелигентни градове. В последните години бяха постигнати истински пробиви благодарение на увеличената процесорна мощ, набирането на огромни масиви от данни и разработването на нови алгоритми. Прогнозите са, че изкуственият интелект ще доведе в близко бъдеще до големи промени, дори цялостна дигитална трансформация на обществото.

Организатори на първия хакатон, посветен изцяло на Изкуствения интелект, са Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, ИТ фирмите, които са в настоятелството и си партнират с гимназията и Община Бургас. Събитието е подкрепено и от Югоизточен дигитален иновационен хъб /“ДигИхъб“/.

В технологичното събитие могат да участват отбори, състоящи се минимум от 2-ма и максимум от 4-ма участници, на възраст от 12 до 18 години към датата на провеждане на състезанието. Учениците ще изпълняват определени роли в отборите, които ще допринесат за изработване на интелигентното приложение.

По време на хакатона участниците ще имат възможност да надградят своите технологични знания чрез серия от онлайн лекции и обучения от доказани експерти в сферата на Изкуствения интелект у нас.

Атрактивни награди за най-добрите три отбора, ще бъдат осигурени от Община Бургас и фирмите-партньори на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации.

Всеки, който иска да участва в хакатона, трябва да се регистрира най-късно до 24 март на: https://forms.gle/FNh7kdkkSnSnLYB67 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!