BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Бургас ще се проведе фестивал на португалското кино

Само след четири дни ще започне Фестивалът на португалското кино в Бургас. Четири интересни заглавия ще бъдат представени пред бургазлии и гостите на морския град. Прожекциите ще бъдат с начален час 21.00, на открита сцена „Охлюва“, а входът е свободен.

Ето кои заглавия ще можете да гледате в края на август:

28 август, 21 ч, сцена „Охлюва“

„Амалия“, музикален, биографичен, 2008, 127′, Режисьор: Карлуш Коелю да Силва

Филмът започва през 1984 г. в хотелска стая в Ню Йорк, когато Амалия се кани да се самоубие. Връщайки се 30 години назад, виждаме целия й живот – с емоциите на детството, с шеметната й кариера и с непрестанните разочарования.

От бедността на детството ѝ до блясъка на нейната успешна кариера, Амалия Родригеш – най-великата фадо певица за всички времена, се стреми да пее и оцелява, да живее и обича.

29 август, 21 ч, сцена „Охлюва“

Песента на Лисабон“, комедия, музикален, романтичен, 1933, 85′, Режисьор: Жозе Телмо

Вашку живее бохемски, благодарение на месечната помощ на лелите си, които живеят в провинцията и никога не са посещавали Лисабон. Те вярват, че Вашку е успешен лекар със собствен кабинет. Той всъщност обикаля заведенията, ухажва красиви жени, пее фадо и се забавлява, докато не идва най-лошият момент в живота му – в деня, в който не успява да вземе изпита си за Медицина, получава писмо от лелите си, че идват в Лисабон да го посетят и видят успеха му.

30 август, 21 ч, сцена „Охлюва“

Алентежу, Алентежу, документален, музикален, 2014, 85′, Режисьор: Сержио Трефо

Този филм е музикално пътуване до съвременна Португалия, към уникален начин на изразяване и страстта на неговите интерпретатори чрез канте алентежано – португалски традиционен музикален жанр, обявен за културно наследство на ЮНЕСКО през 2014 г

31 август, 21 ч, сцена „Охлюва“

„Войник за милиони“, биографичен, исторически, военен, 2018, 85′, Режисьори: Гонсало Галвао Телеш, Хорхе Пайшао да Коста

По време на Първата световна война Анибал Аугущо Миляиш,  за да спаси другарите си, се отделя от екипа си и се бори сам срещу германските атаки. За проявената на бойното поле смелост е награден с най-високото национално признание.

При лошо време прожекциите ще се преместят в зала „Георги Баев“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!