BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Созопол вече имат обновена сграда на пожарната и нови високопроходими автомобили

С тържествена церемония в присъствието на кметовете на общините Созопол и Сюлоолу, Република Турция, официално бе открита обновената сграда на Участък „Пожарна безопасност и защита на населението” – Созопол, явяваща се етап от проекта „Информирани, обучени и екипирани” по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция.

Проектът е изпълняван в последните няколко месеца от представители на крайморската община и турската страна, като освен реновиране сградата на противопожарната служба в Созопол, са закупени два високопроходими автомобила, както и лични предпазни средства и техника за доброволните формирования в Созопол и огнеборците. Предстои ремонт на сградите на пожарните служби в Бургас и Малко Търново, като следващи етапи на проекта, които предстои да приключат до края на 2020 година.

Началникът на Първа противопожарна служба – Бургас главен инспектор Николай Николаев, отговарящ за Участък ПБЗН – Созопол, благодари на генералния консул на Турция в Бургас – Селен Гюзел за оказаната подкрепа, като си пожела и нови възможности за бъдещо сътрудничество. Николаев благодари на кмета на Община Созопол – Тихомир Янакиев, на председателя на Общинския съвет – Георги Пинелов, както и на управителя на строителната фирма, реализирала проекта – Николай Николов.

От своя страна генералния консул на Турция – Селен Гюзел заяви, че „България е наш приятел, съсед и съюзник. Програмата за трансгранично сътрудничество е една от важните сфери за съвместните отношения, като до сега партньорствата са били по десетки проекти в областта на туризма, образованието и околната среда. Сегашният проект обаче поставя на преден план подходите, насочени към здравето и живота на хората, като това се явява и вид солидарност в борбата с пандемията, обхванала целия свят”.

Своите благодарности и впечатления от бързата реализация на действията по подобряване работната среда на созополските огнеборци, както и по екипирането им за работа в рискови ситуации, изразиха кмета на Община Созопол – Тихомир Янакиев и кмета на Община Сюлоолу – Мехмет Орманкъран.

Материалът В Созопол вече имат обновена сграда на пожарната и нови високопроходими автомобили е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!