BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Созопол запретнаха ръкави и градът заблестя

През последните дни много жители на морския град запретнаха ръкави и се включиха в организираната от Обществения съвет инициатива „Ние сме Созопол“.

Заредени с много желание да върнат блясъка на града си, малки и големи участваха активно в различни дейности на територията на целия град. Облагородяват са детските площадки, косят се и се пръскат с препарат треви, ремонтират се и се боядисват пейки, катерушки, ел.табла и информационни табла, извозват се камъни и захвърлени тежки или обемисти отпадъци, почистват се дори пътните знаци.

В инициативата участват местните неправителствени организации – Елпида, Българо-гръцко, Тракийско, Женско сдружение, кметът, зам.-кметът, председателят на Общински съвет, главният архитект, служители на общинска администрация, много самоорганизирали се деца и възрастни.

Местните се обединиха и обявиха : „Ние сме Созопол“ и искаме да върнем приветливия вид на града си!“ и през следващия уикенд акциите продължават.

Дефицит към момента са доброволци за извършване на дребни ремонти на площи от 1-2 квадрата – нареждане на плочки, павета, бордюри.

Същевременно продължава и набирането на средства за обособяване на кът за свободна игра (без повод) на домашни кучета. Одобреният терен е зелена площ в Градската градина, в дясно от църквата „Св. Зосим“.

Необходими са около 1500 лв. Общественият съвет призовава любителите на животни да подкрепят тази идея, за което четириногите ни приятели ще бъдат благодарни.

Материалът В Созопол запретнаха ръкави и градът заблестя е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!