BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В ход е изграждането на Промишлена зона „Юг“

Развитието на Индустриален и логистичен парк – Бургас навлиза в нов етап през настоящата година. В ход са процедурите за обособяването на нова Промишлена зона „Юг“, която ще се намира в близост до пътния възел Бургас – Средец – Созопол.

Новата зона за промишлени дейности ще се простира на площ от 600 декара. Тя ще е разделена на парцели с големина от 20 до 160 декара, като е предвидена възможност те да бъдат групирани в зависимост от нуждите на новите инвеститори.

Цялостният проект за изграждането на обслужващите улици и техническата инфраструктура вече е завършен. В заключителен етап е насипването на земни маси и заравняването на терена, за да се премине към следващите фази на строителство.

До началото на месец март трябва да започне преместването на електропроводите в нови трасета, както е предвидено в подробния устройствен план. На следващ етап ще започне изграждането на пътища, които ще свързват отделните парцели. Предвидено е да има локално платно, което ще се намира в територията, прилежаща на пътя Бургас – Созопол, след кръговия пътен възел за „Меден рудник“.

Междувременно продължава подготовката за третата фаза от разширяването на Индустриален и логистичен парк – Бургас. Той предвижда обособяването на промишлена зона в местността 9-ти километър (Разсадника). Тя ще е разположена на площ от 150 дка в близост до главния път между Бургас и „Ветрен“. Предназначението на имота вече е променено, за да отговаря на изискванията там да се строят промишлени бази. Изготвя се и подробен устройствен план на терена.

Напълно завършена е инфраструктурата на Индустриалния парк, намиращ се в северната промишлена зона на града. Нейната територия от 240 дка е запълнена почти изцяло. В момента там свои инвестиционни проекти реализират 35 компании.

default

The post В ход е изграждането на Промишлена зона „Юг“ appeared first on BurgasCity.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!