BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Георги Манев: Само 4 индустриални парка в Европа имат безмитна зона и карго летище, Равнец трябва да е петият

В Равнец да се изгради индустриален парк, в който има безмитна зона и карго летище. Това е основният приоритет, който си поставя кандидат-депутатът от листата на ВМРО Георги Манев.

Манев е лидер на партия „Средна европейска класа“ и преди две години именно той с колегата си Константин Бачийски лансираха идеята за възстановяването на летището в Равнец.

„С Константин Бачийски успяхме да защитим в миналия Общински съвет идеята да се запази летателната способност на летището. Иначе там щеше да има една зелена площ. Сега имаме възможност за изграждането на нещо уникално“, коментира Георги Манев.

Той допълни, че в момента в страната ни има 65 индустриални зони и превръщането на Равнец в 66-та не би донесло големи ползи.

„Най-ценното е да имаш летище, пристанище или магистрала. Ние имаме всичко. Карго летище с безмитна зона в индустриален парк ще увеличи инвестициите за целия регион. Това от своя страна ще повиши и заплатите на хората“, категоричен е Манев.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!