BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гордост: Бургаска ученичка с първо място в национален конкурс за рисунка

9-годишната Теодора Петрова от бургаското училище „Георги Бенковски“ спечели първо място в конкурса „С очите си видях бедата” на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР

в категорията „Деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищно образование“.


Благодарение отличието на Теодора Петрова за пореден път бургаска картина бе наградена в станалата традиционна съвместна инициатива на МВР, Министерство на образованието и науката и Националния дворец на децата. Тематично конкурса, провеждан под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа, обхваща познанията на подрастващите, свързани с рисковете от бедствия и за начините на поведение и превантивни действия, първата долекарска помощ и дейностите на Единната спасителна система.
Провеждането на конкурса „С очите си видях бедата“ във всичките му етапи / районни, областни и национален/ се извършва по утвърдени правила, които дават равен достъп за участие на всички деца и ученици, разпределени в три национални и една международна категория, с оглед най-обективното определяне таланта, знанията и уменията на участниците.
Наградата на Теодора Петрова бе връчена от комисар Васил Василев – Директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас. След церемонията, проведена при съобразяване с изискванията на КОВИД кризата, 9-годишната ученичка от училище „Георги Бенковски“ се запозна с работата на бургаските огнеборци, като разгледа обновяваната сграда на противопожарната служба, историческата експозиция към нея и противопожарните костюми и автомобили, ползвани от огнеборците в ежедневната си дейност.

 

 

 

 

Материалът Гордост: Бургаска ученичка с първо място в национален конкурс за рисунка е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!