BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Горски борят бракониери с по-чести нощни проверки

През последните няколко месеца са зачестили проверките от горски инспектори през нощта. Това съобщи за Грамофона нюз шефът на Регионална инспекция по горите – Бургас инж. Станимир Божанов. „За да не допускаме бракониерски набези в района, извършваме съвместни проверки с горски инспектори от съседни регионални дирекции. Всеки месец заедно със служители от бургаската полиция провеждаме и акции в районите с висока концентрация на нарушения”, обясни Божанов.

За първите шест месеца от годината експертите в дирекцията са съставили 220 акта за установяване на административни нарушения. 4 от тях са по Закона за лова и опазване на дивеча, 36 по Закона за рибарството и 180 по Закона за горите.

 „Най-често срещаните нарушения са съхранение и транспортиране на дървесина, която е немаркирана и без превозен билет. Имаме случай на товарно превозно средство, транспортиращо дървесина, без да има изградено устройство за позициониране и проследяване на движението му – GPS устройство.  

Липсва и система за постоянно видеонаблюдение и неосигурен непрекъснат запис на обектите за складиране, преработка и търговия с дървесина и недървесни горски продукти”, обясни още инж. Божанов.

Той допълни, че във входа на проверките са задържани 130 пр. м3 дърва за огрев, 50 кг. недървесни горски продукти – липа, 7 моторни превозни средства, 14 коня, 15 каруци, 3  моторни триони, 3 лодки, 7 мрежи с обща дължина 140 м.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!