BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Градината в Българово да стане самостоятелна, предлагат от общинската администрация

Град Българово да има самостоятелна детска градина, предлага кметът на община Бургас Димитър Николов.  В момента в Българово има само филиал на ДГ „Детелина“, чийто център е в ж.к. „Славейков“.

Градината-майка обаче е отдалечена от филиала и това затруднява организацията, контрола и обслужването от страна на директора. Това пък от своя страна води до невъзможност за осигуряване на безопасна и здравословна среда, отчитат от общинската администрация. Предложението е новата градина да се казва „Светулка“.

Усложнената ситуация, заради пандемията, изисква спазване на строги правила при приема на децата, извършване на задължителна дезинфекция на помещенията и осъществяване на контрол от страна на директора. Стриктното им спазване изисква присъствието на директора на ДГ „Детелина“ във филиал „Светулка“ в Българово, което е единствено в сряда от 09:00 до 11:00 часа.

Поради отдалечеността на филиала от основната градина, директорът не може да присъства физически и в двете сгради всеки ден от седмицата, а това нарушава ефективния контрол върху организация на ежедневните дейности и обслужване на детската градина в Българово.

В докладната записка се посочва още, че детска градина „Детелина“ се състои от общо 10 групи, като 2 от групите са във филиал „Светулка“ в град Българово. Статистическите данни сочат, че в последните 5 години броят на децата в град Българово се запазва относително постоянен. Така например, през 2014 г. децата там с настоящ адрес са 14, а през 2019 г. – 15.

Отделянето на филиала в Българово като самостоятелна детска градина с целодневна организация на предучилищното образование, ще подобри неговото финансиране, без това да повлияе на финансовата стабилност на ДГ „Детелина“ и ще създаде възможност за по-тесен контакт и взаимодействие на директора с родителите.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!