BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Демократична България“ се регистрира за изборите в Бургас с амбиция за преминаване в по-горен клас

Коалиция „Демократична България“ се регистрира за местния вот в Бургас. Документи в Общинската избирателна комисия внесоха адвокат Иво Баев от ДСБ, Даниела Божинова от Зелените и Владимир Дуков от „Да, България!“.

„Нашите амбиции са за кмет и 51 общински съветници“, заяви с усмивка Иво Баев. И добави, че на 27 октомври хората ще кажат реално кой да е кмет и кои – общинските съветници. „Има хора с болни амбиции, ние не сме от тях. Ние сме реалисти и стъпваме здраво на земята“ – категоричен е той.

Листата и кандидатът за кмет на „Демократична България“ ще бъдат официално обявени през идната седмица. На въпрос дали Иво Баев няма да е кандидатът за кмет на коалицията, той отвърна, че има и други интересни имена като предложения и тепърва ще решат кой да бъде. Но със сигурност ще издигнат свой кандидат-кмет, а няма да подкрепят такъв на друга политическа сила. Баев каза, че очакват към тях да се присъединят и хора от групата на напусналия ДБГ Найден Зеленогорски.  

„Започва учебната година. Мисля, че симпатизантите, членовете, съмишлениците на „Демократична България“ са готови да минат в следващия клас. Защото иначе има опасност да бъдат наречени оставачи. И ще призовем гражданите на Бургас да гласуват за нас, ако не искат да бъдат оставачи, защото много време се задържахме в класа, в който сме досега“ – аргументира метафорично изборните амбиции на коалицията Иво Баев.

„Демократична България“ ще прави положителна предизборна кампания. Тя залага на прозрачност, на нов стил в политиката, на по-голяма грижа за хората и на по-простички неща, без да грандиозни проекти в стил как Бургас ще стане като Дубай. За коалицията е важно улиците да са чисти, да има ред и законност, транспортът да е наред, т.е. обикновеният гражданин да се чувства добре.

Основна цел за Владимир Дуков е да се дадат повече възможности пред малкия бизнес, който по димите му е задушен отвсякъде. Като пример той даде това, че в момента има нулева прозрачност при обществените поръчки.

За „зелената“ Даниела Божилова екологията в Бургас е само фасада, макар че на пръв поглед се правят много неща. Това че ще направиш една мрежеста риба в Морската градина, в която да се събират капачки, е само показност, но видимо система не работи, смята тя. „Стига с тези „видими резултати“, ние искаме да аправим нещо за невидимите граждани, които не се взимат в предвид в общинските политики“, заяви Божинова.  

Извън Бургас за другите населени маста в областта от коалицията имат кандидат за кмет и в Созопол – това е Весела Райкова-Грекова. Тя е председател на женския клуб на ДСБ в Бургас.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!