BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Децата от Академия „Френе“ редят изложба с проекти, родени от собствени изследвания и иновации

Децата от лятната академия работят по учебни програми на база на Проекто-базирано обучение

Учениците на Лятна академия „Френе“ ще представят в четвъртък на широката публика в Бургас своите творби, създадени по ПРоекто-базирано обучение. Изложбата е плод на три месеца изследване, групова работа, учене чрез преживяване, песни, танци, игри, нови места, нови дълбочини в умението да творим и надграждаме знанията си, докато се забавляваме.

Посетителите ще могат да се запознаят с различните проекти – резултат от целия този процес, да зададат своите въпроси и да погледнат на ученето по един различен начин.

Проектът се структурира около въпрос или предизвикателство, чийто отговор или решение не може да се открие в библиотеката или в Гугъл. Това ще рече предизвикателство, за чието разрешаване учениците ще трябва да се заемат с някаква форма на изследване. Такива изследвания обаче не само разкриват нова информация и обясняват нови концепции, а карат да се мисли критично за тази информация и концепции.

По време на публичното представяне на проекта, учениците ще обяснят пред публиката как са използвали критичната мисъл по време на създаването на творбите, какви предизвикателства са срещнали и какво са научили.

Изложбата ще бъде открита на 28 август (четвъртък) от 17:00ч до 18:00 ч в Джелати Бургас и ще може да бъде посетена до 9 септември.

 

The post Децата от Академия „Френе“ редят изложба с проекти, родени от собствени изследвания и иновации appeared first on BurgasCity.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!