BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дико Патронов алармира за разрушен път към водопада Докузак

Доказаният експерт по горите е възмутен от гледката из Странджа, обяви той във фейсбук

За разрушен път към една от най-посещаваните местности в Странджа, водопадът Докузак, алармира популярният експерт по горите инж. Дико Патронов. В личния си профил във фейсбук той написа: „Как се съсипва авторитет на Защитена територия „Природен парк“ и на кой му пука?!

Посетителите на един от най-атрактивните обекти в Странджа – водопада Докузак са сюрпризирани от кал и сечище и разровен и разрушен път на подстъпите на водопада. Съсипан е пътят на един от най-старите и атрактивни маршрути „Горска пътека“ с едно невероятно сечище, в противоречие с изискванията заложени в стопанския план за опазване на горските маршрути и защитени обекти!”.

Патронов лаконично пита това ли е наградата към дошлите да се порадват на странджанската природа туристи от стопанисващите горите на парка?

„Не могат ли да се приложат щадящи методи за работа, които са измислени по света? Всеки обича да казва – ех, какво е в парк Баварска гора, в парк Дунав край Виена, на Шръбске плесо, в Дубровник или в Щатите, а защо край Стоилово е кал, сечище и разхвърляни клони и дърва до уникалния природен обект??! Нелицеприятно!

Защо ли? Сигурно има защо и заслужаваме ли си го? И в това е отговора на въпроса – има ли днес авторитет Горската служба в България?!”, написа още инж. Патронов.

Снимка: Дико Патронов

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!