BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Димитър Бойчев: Започва реконструкцията на порта в Несебър, средствата са осигурени

До дни ще започне реконструкцията на рибарското пристанище в Несебър. Средствата за мащабната модернизация са осигурени като безвъзмездна финансова помощ по Програмата за морско дело и рибарство. Дълго чаканата новина съобщи кандидатът за народен представител от ГЕРБ Димитър Бойчев, който от години представлява региона в парламента.

С реализиране на проекта ще се постигне оптимизиране на капацитета на пристанището, ще се осигури подобряване на условията за улов, разтоварване и първа продажба на риба.

Инвестицията ще създаде защитена акватория за безопасно акостиране на рибарски лодки и кораби. Така реално ще се осигурят адекватни условия за осъществяване на риболовна дейност.

Проектът предвижда и изграждането на многофункционален обект с пазар за току-що извадена риба. Ще бъдат разположени преместваеми обекти и кран за лесно разтоварване на улова.

На пристанището ще функционират хладилни камери, ледогенератор за люспест лед, склад за амбалаж и инвентар, както и щандове за продажба на риба със слънцезащитни съоръжения към тях.

С осъществяването на проекта ще се повиши и енергийната ефективност на порта. Модернизацията на съоръжението ще  подобри безопасността и условията на труд.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!