BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Днес е денят на големия сблъсък: Остават броени часове до сблъсъка Пулев – Джошуа

Днес е денят на големия сблъсък – Кубрат Пулев атакува късно тази вечер световната титла в тежка категория по бокс. Пулев излиза на ринга срещу Антъни Джошуа, за да направи втори опит да се пребори за титлата, след като през 2014-та не успя да победи Владимир Кличко.

Очаква се двамата да излязат на ринга около полунощ, като българските зрители могат да наблюдават мача единствено по стрийминг платформа „DAZN“, която е специализирана в излъчването на боксови мачове и изисква заплащането на месечен абонамент на стойност 3 лева.

Преди мача на Пулев и Джошуа, боксовата галавечер на „Уембли Арена“ с начален час около 20:00 часа българско време ще предложи срещите Макоули Макгоуан – Киърън Конуей, Мартин Баколе – Сергей Кузмин, Хюи Фюри – Мариуш Вах и Лорънс Околие – Никодем Йеджевски

Кобрата трябваше да чака шест години, за да стигне до втората си възможност да стане номер 1 при най-тежките, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от тогавашния доминатор в категорията Владимир Кличко в Хамбург, като това остава единствената загуба в професионалната кариера на българина.

От тогава насам 39-годишният Пулев записа осем поредни победи, включително и над сериозни съперници като Дерек Чисора, Хюи Фюри и Богдан Дину, за да се затвърди позицията си на претендент номер 1 за пояса на IBF.

От своя страна през 2019 година Джошуа допусна първа загуба в кариерата си, след като изненадващо бе нокаутиран от американеца от мексикански произход Анди Руис, но в края на годината той си отмъсти на реванша и си върна шампионските пояси.

Сега той трябва да ги защитава срещу Пулев в мач, който трябваше да се състои още в края на 2017 година, но тогава пропадна в последния момент заради контузия на българина.

Задачата на Кубрат Пулев в Лондон тази вечер ще бъде тежка, тъй като 31-годишният Джошуа е считан за един от най-силните боксьори в тежка категория в последните пет години, заедно със сънародника си Тайсън Фюри.

До момента в кариерата си Джошуа има 23 победи (21 с нокаут) и само една загуба, като той никога не е бягал от сериозните предизвикателства и се е изправял срещу много силни опоненти – Владимир Кличко (победа с нокаут в 11-ия рунд), Александър Поветкин (победа с нокаут в 7-ия рунд), Джоузеф Паркър (победа по точки), Дилиан Уайт (победа с нокаут в 7-ия рунд).

Единствената му загуба до момента дойде шокиращо в мача му с американеца от мексикански произход Анди Руис през юни 2019 година, но шест месеца по-късно Джошуа си отмъсти на реванша, записвайки победа по точки.

Пулев има 28 победи (14 с нокаут) и също само една загуба.

Сред най-впечатляващите скалпове във визитката му са Дерек Чисора, Хюи Фюри, Богдан Дину, Майкъл Спрот, Александър Димитренко и Александър Устинов.

Въпреки финансовата криза в спорта, породена от пандемията от COVID-19, се очаква и двамата боксьори да заработят сериозни пари за участието си в мача.

Според медиите на Острова световният шампион ще спечели около 10 милиона паунда, докато Пулев ще прибере приблизително 3 милиона паунда.

Източник: bntnews.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!