BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Днес е Световният ден на социалната справедливост

Днешният 20 февруари е Световен ден на социална справедливост. Денят се отбелязва от 2009 г. с резолюция 62/10 на Общото събрание на ООН от 26 ноември 2007 г. На 27 ноември 2007 г., Генералната асамблея на Организациите на обединените нации обяви 20 февруари за Световен ден на Социалната справедливост.

Това означава повече социална сигурност за най-уязвимите, работещите да получават финансовия еквивалент на своя труд и шанс за предприемчивите. Защото социална справедливост означава не егалитарно, патерналистично общество в което управляващите да държат хората на екзистенц минимума и в зависимост от благодеянието на държавата, а предоставяне на условия предприемчивите хора да създават блага и работни места. Социална справедливост означава със заплатата си за живееш достоен живот и едновременно с това да спестяваш, а не да работиш само, за да си платиш сметките. Нека правителството ни да преброи толерираните от него фирми търсещи работа на българите извън страната и ще види, че те са много повече от фирмите произвеждащи блага и работни места. Принудителното ГОНЕНЕ на българите от страната се превърна в приоритет на правителството и основна държавна политика. Няма човек, няма проблем е принципна политика за всичките ни правителства до настоящия момент.

А останалите да работят тук в огромната си част се чувстват като гастербайтери в собствената си страна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!