BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Днес започва работа 45-тото Народно събрание

Първо тържествено заседание на 45-тото НС ще се проведе в историческата сграда на площад „Народно събрание“.

По Конституция заседанието ще открие най-възрастният народен представител сред новите депутати – това е Мика Зайкова от „Има такъв народ“. Новите депутати ще положат клетва и ще определят кой ще бъде председател на Народното събрание.

По традиция той е представител на най-голямата парламентарна група, но историята познава и изключения. След това ще станат ясни и ръководствата на парламентарните групи на 6-те политически сили в парламента.

На тържественото заседание ще присъстват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Държавният глава ще направи обръщение към народа и Народното събрание.

По Конституция на това заседание правителството на Бойко Борисов трябва да подаде оставка пред НС. То ще продължи да работи до избор на нов редовен кабинет.

Точно в 08:00 часа започва и специалното студио на БНТ по повод откриването на 45-ото Народно събрание.

В предаването „45-тият парламент – формулата на властта“ ще ви покажем цялата тържествена церемония по откриването и клетвата на новите депутати. Очаквайте интересни анализи и коментари от нашите гости.

Водещи ще бъдат Христина Христова и Поли Златарева.

ИЗТОЧНИК: bntnews.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!