BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Домоуправителите в Бургас да дезинфектират входове в жилищните сгради

Община Бургас създава организация и препоръчва на всички домоуправители на входове в жилищни сгради да ги дезинфектират поне 4 пъти на ден, особено дръжките на вратите. Които от тях не могат да се справят, нека потърсят съдействие от Общината.

Голям е недостигът на предпазни средства в цялата страна. Проведен е разговор с пет фирми. Доцент Велинов – декан на новия Медицински факултет, одобрява произведени от тях материали, които да бъдат предоставяни на бургаските граждани. Приоритет в това отношение са УМБАЛ Бургас, Белодробната болница и след това всички останали здравни заведения. Количества от набавените материали Общината предоставя и на Дезинфекционна станция – Бургас, от която могат да бъдат закупени от гражданите без никаква надценка.

Община Бургас работи в добра кондиция. 50 % от служителите й го правят дистанционно. С всеки изминал ден се увеличава броят на хората, които НЕ влизат в сградата на ул. „Александровска“ 26.

„Въпреки това не сме нарушили ежедневния ритъм и обслужване на гражданите. Призовавам останалите държавни служби и учреждения по същия начин максимално да оптимизират работата си“, заяви кметът Николов.

Всички обекти в Бургас, по които се работи с европейско, държавно или общинско финансиране, се изпълняват в срок, като е предписано на техните служители да спазват всички актуални правила за безопасност. При установяване на нарушения ще бъдат глобявани работодателите им.

В Община Бургас са удвоени броят и усилията на екипи и служители, ангажирани с ускоряване на проектите в областта на здравната безопасност – увеличаване капацитета на Медицинския факултет, новата генетична лаборатория, новата университетска детска болница, модернизиране на онкодиспансера с ПЕТ скенер и др.

„На място в Бургас вече се извършват и двата вида тест за коронавирус – бърз и генетичен“, съобщи още кметът. Осигурени са всички консумативи и предпазни облекла, така че да бъдат защитени медицинските специалисти и лаборанти от излишни рискове.

Материалът Домоуправителите в Бургас да дезинфектират входове в жилищните сгради е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!