BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

До 20 градуса днес и утре

Мъгли и замърсен въздух в ниските райони на страната

И в четвъртък, и в петък не се очаква промяна в метеорологичната обстановка – сутрините ще са мъгливи в някои ниски райони, а следобедите – нетипично по февруарски топли.

В четвъртък посрещаме деня с понижена видимост покрай река Дунав, в Източна България, както и на места в Централна Южна България. Очертава се топло и тихо време около и след обяд с температури от 11 до 16-17 градуса.

Облачността ще е рехава, по-значителна на изток. В планините също ще бъде топло и на повечето места слънчево, с малко по-осезаем вятър по билата на Стара планина и Родопите. Температурите следобед ще са между 5 и 10 градуса.

В часовете през нощта и рано сутринта в петък отново ще има условия за мъгли, най-гъсти покрай река Дунав и на Югоизток. Утре денят отново ще е слънчев и дори по-топъл спрямо четвъртък.

Атмосферата ще се раздвижи през почивните дни. В събота срещу неделя се очакват да премине нестабилен студен фронт, който ще доведе до усилване на северозападния вятър и слаби превалявания от дъжд в централните и източните райони.

Температурите ще паднат с 5-6 градуса в неделя и в началото на следващата седмица. В понеделник дори ще прехвърчи и мокър сняг, най-вече в планините. Около средата на седмицата обаче времето отново ще се затопли.

Източник: Нова телевизия

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!