BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

д-р Александър Симидчиев пред Булпресс

д-р Александър Симидчиев пред Булпресс

д-р Александър Симидчиев пред БулпрессАпелът на д-р Александър Симидчиев е да намерим обща цел и да работим заедно. Не чак толкова да се коалираме, а да работим заедно за общи цели.

Специално в личен план д-р Александър Симидчиев сподели, че в здравеопазването категорично е намерил общи цели например намаляването на детската смъртност. Да работим за повишаване на средната продължителност на живот на населението. Това са общи цели независимо коя боя сме.

Д-р Александър Симидчиев: Ако имаме такива общи цели всеки един от нас би работил за общото благо, макар и да имаме различни мнения как да се постигнат целите.

Трябват общи цели, който да ни обединяват, но в момента сме разделени дори в целите си, казва д-р Александър Симидчиев.

Д-р Александър Симидчиев: Пандемията убива хора, а нашата цел бе да съхраним живот.

Д-р Александър Симидчиев апелира към всички в нашата държава да бъдем единни в целта си и всички да работим за повишаването на качеството на живот.

Кой е д-р Александър Симидчиев? Той е специалист по белодробни болести, вътрешни болести и здравен мениджмънт. Работи в Централна клинична болница при Медицински институт на МВР в София, началник на отделение по Функционална диагностика. Медицински директор е и на Центъра по електронно и дистанционно обучение при Медицински университет в Пловдив.

Народен представител от Демократична България в 45-ия парламент, където бе председател на Комисията по здравеопазване.

Има дългогодишен опит като клиничен лекар, а също и като преподавател и изследовател. Работил е на различни позиции в индустрии свързани с медицината. Бил е главен лекар в една от най-големите фармацевтични компании в Канада. Кандидат от гражданската квота на „ДА България.

Д-р Симидчиев е завършил медицина в София със златен медал. Специализирал е белодробни болести в Германия и Франция. В зората на реформите в здравеопазването е участвал в работните групи за анализ на Европейските добри практики. Автор е на първия в страната онлайн курс по дигитална медицина. Почетен член на Клъстера за дигитално здравеопазване. Има активна позиция по темата за опазване на околната среда като председател на Сдружение „Въздух за здраве“ и като член на неформалната мултиекспертна група за климатични промени.

Д-р Симидчиев вярва в действената комуникация и структурираното законодателство. Ще работи за доизграждане на работеща правна рамка за достъпно, качествено, високотехнологично и ефективно здравеопазване. Стратегическа цел е синергия между изпълнителната власт (МЗ), публичното финансиране (НЗОК) и частната инициатива в здравеопазването.

Д-р Симидчиев е роден в София. Живял е в Техеран, Париж, Есен, Торонто и Лондон. Женен с две деца и четири внуци. Владее английски и френски.

Подкрепете го с номер 25 в 30-ти МИР гр. София с преференция 101 или 25-ти МИР с преференция 103 за град Шумен. Хората с разум ще ме разберат!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Материалът д-р Александър Симидчиев пред Булпресс е публикуван за пръв път на Bulpress BG.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!