BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Една чаша вино се равнява на един час във фитнеса

Чаша червено вино на ден може да е достатъчно да ви предпази от затлъстяване. Естествено, ключът е в умерената консумация. Проучвания са доказали, че съдържащият се във виното ресвератрол стимулира функцията на мускулите, костите и сърцето така все едно извършвате физически упражнения във фитнеса.

Но с какво още е полезно виното за нашето здраве:

1. Понижава „лошия“ холестерол – при повишени нива, се образуват атеросклеротични плаки в артериите, което може да доведе до високо кръвно налягане и инфаркт. Виното понижава нивата на „лошия“ холестерол с 12 % и намалява риска от развитието на хипертония.

2. Предпазва сърцето ви – полифенолите в червеното вино поддържат кръвоносните съдове гъвкави и намаляват риска от появата на кръвни съсиреци. Червеното вино има подобен на аспирина ефект да разрежда кръвта.

3. Поддържа кръвната захар в норма – кожата на гроздовите зърна е богат източник на ресвератрол, а той  помага за регулиране на кръвната захар. Това е много важен ефект за диабетиците. Изследвания са показали, че хората, които всеки ден приемат малки количества ресвератрол, са понижили нивата на кръвната захар. Ресвератролът намалява холестерола и кръвното налягане. Учените вярват, че той може да стимулира отделянето на инсулин и да увеличи чувствителността на организма към инсулина.

4. Стимулира имунната система – Антиоксидантите в червеното вино могат значително да засилят имунитета  и да намалят риска от настинки. Проучване показват, че червеното вино може да ускори лечението на инфекции и да понижи нивото на свободните радикали в организма, които са отговорни за появата на различни инфекции и заболявания.

Източник: zdraviste

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!