BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Експозициите на Регионалния исторически музей ще работят извънредно на 24 май

В деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, всички експозиции на Регионален исторически музей – Бургас, ще работят извънредно с работно време от 9.00 до 17.00 часа.

Богатите колекции на експозициите – Археологическа, Етнографска, Историческа и Природонаучна предлагат богат избор от теми, с които любознателните жители и гости на града могат да се запознаят. И то при всички противоепидемични мерки, които строго се спазват във всяка една от сградите.

От 11.30 до 13.00 часа, за малките посетители, в двора на Етнографския музей, безплатно ще бъдат осигурени условия и материали за провеждане на традиционни детски игри като куцанка /дама/, игра на ластик и рисуване с цветни тебешири върху каменните плочи пред сградата. Ще има и стативи с платна за рисуване, където малките художници ще направят свои картини, свързани със славянската азбука и светите братя Кирил и Методий. Децата ще могат да се забавляват и да играят в обширния двор заедно със своите родители.

Мястото, където се намира емблематичната за Бургас стара сграда – Бракаловата къща, предлага приятна атмосфера и ни отнася във времето от една отминала епоха. Зеленината и цветята в градинското пространство създават възможност за откъсване от еднообразието на градския пейзаж и докосване до природата – дори и докато сме в самия градски център.

Бургаският Етнографски музей се намира на улица „Славянска“ 69 в морския град.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!