BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ето как може да се реши кризисната ситуация с липсата на отделение по хематология в Бургас

Кметът Димитър Николов проведе спешен разговор с управителя на Националната здравно-осигурителна каса д-р Дечо Дечев, свързан с кризисната ситуация, породена от липсата на специалист-хематолог в УМБАЛ-Бургас.

След смъртта на уважаван лекар в Бургас цяло отделение затворило, пациентите не намират адекватна помощ

Те разговаряха за необходимостта от незабавно назначаване на такъв специалист на допълнителен трудов договор в лечебното заведение, което е единственото на територията на Югоизточна България, осъществяващо специализирано лечение на пациентите с хематологични диагнози.

Към настоящия момент има проблем с обслужването на болните с хематологични заболявания, след внезапната кончина в края на 2019-та година на единствения специалист-хематолог в болницата.

За да се проведе адекватно лечение на пациентите с хематологични заболявания в УМБАЛ-Бургас, е необходимо назначаването на специалист-хематолог и сключване на договор с НЗОК за дейност по съответните клинични пътеки. Община Бургас има възможност да осигури общинско жилище, в случай че се привлече лекар от друг град, както и да финансира специализации на медици, които да осъществяват тази дейност в Бургас.

Детайлите за разрешаване на проблема ще бъдат обсъдени на съвместна среща между кмета Николов и управителя на НЗОК д-р Дечев в София.

Материалът Ето как може да се реши кризисната ситуация с липсата на отделение по хематология в Бургас е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!