BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жители на четири села с подписка за контрареферендум, искат да останат в община Несебър

Жителите на четири села, които бяха отделени от община Несебър в нова с административен център Обзор,  започват подписка за иницииранена нов референдум с въпрос „Подкрепяте ли предложението с.Бана, с.Емона, с. Паницово и с. Козница да останат в границите на Община Несебър“.

Подписката ще бъде внесена в общинския съвет в Несебър, който трябва да насрочи контрареферендум. Министерски съвет вече прие образуването на нова община Обзор, но все още се чака указ на президента.

Припомняме, че 28 февруари над 70% от жителите на Обзор и шест близки села гласуваха за отделянето си от пределите на община Несебър. В три от селата обаче вотът беше отрицателен. Жителите на Баня, Емона, Паницово и Козница смятат, че е по-добре да бъдат към по-богата община като Несебър.

Подписката за иницииране но местен референдем трабва да бъде подкрепена от една десета от жителите на четирите села. Планувано е да бъде внесена в администрацията в Несебър на 4 април.

The post Жители на четири села с подписка за контрареферендум, искат да останат в община Несебър appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!