BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жълт код за силен вятър и сняг днес

Жълт код за силен вятър е в сила за 12 области в страната, за 3 области ще важи жълт код за снеговалежи за 16 март. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно.

Предупреждението за силен вятър важи за София-град и за София-област, както също за области Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Перник, Благоевград, Пазарджик и Пловдив. Там очакваните пориви на вятъра са около 20 m/s.

В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Пазарджик и Пловдив вятърът ще се усили от северозапад. За област Благоевград също се очаква усилване на вятъра от северозапад, по долината на Струма.

Жълт код за снеговалежи е в сила за област Перник и София-град и област. Там се очаква валежите от сняг да продължат, а снежната покривка ще достигне 10 cm. В тези области вятърът също ще се усилва.

Източник: НИМХ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!