BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха Павел, обвинен в убийство на съпругата си

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Павел Г.

Спрямо него е повдигнато и предявено обвинение за умишлено причиняване на смъртта на неговата съпруга – 61-годишна украинска гражданка. Престъплението е извършено на 21.05.2020 г. в хотел „Българска роза“, който се намира в „Слънчев бряг“. То е квалифицирано по чл.115 от НК.

Обвиняемият е установен след съвместни действия на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР – Бургас и РУ – Несебър. Те са го задържали за по-малко от три часа след убийството.

Местопрестъплението на убитата украинка
Местопрестъплението на убитата украинка

По време на разследването е установено, че убийството е осъществено в коридора на втория етаж на хотела. Причина за смъртта са множество прорезни и прободни рани нанесени с нож във врата на пострадалата. Оръжието, с което е причинена смъртта на жената, е установено от полицейските служители.

Заседанието на Окръжен съд – Бургас бе проведено днес. Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Павел Г. е извършил престъплението. Това се подкрепя от събраните доказателства по досъдебното производство, а също  така и от направените самопризнания от обвиняемия. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Павел Г. може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Убийството бе разкрито броени часове след извършването му
Убийството бе разкрито броени часове след извършването му

Той се мотивира  с предвидената в закона висока санкция за извършено убийство (от 10 години до 20 годни „лишаване от свобода“), както и от факта, че Павел Г. е установен от полицейските служители с подготвен багаж, в който са открити неговите документи, тези на пострадалата и пари.

Съдът при мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на БОС подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Материалът Задържаха Павел, обвинен в убийство на съпругата си е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!