BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започнаха проверките по бургаските аптеки за спекула в цените им

Общо 55 търговски обекта (от тях 54 аптеки и 1 санитарен магазин) са проверени за начина на формиране на цените на лекарства и други медицински продукти, продавани в тях. Проверката, която се осъществява по разпореждане на Главния прокурор на Република България, се извършава от съвместни екипи на служители от РЗИ, ОД на МВР, КЗП и ТД на НАП – Бургас.

Посочените търговски обекти са проверени в дните 14.03.2020 г. и 15.03.2020 г. Всички те са разположени на територията на Бургас.

Проверяващите екипи са селектирали обекти на случаен принцип на база репрезентативен метод. Служителите от ТД на НАП – Бургас са издали констативни протоколи за извършената проверка, като са изискани да им бъдат предоставени на по-късен етап всички съпътстващи документи на получените дезинфекциращи и предпазни средства от началото на месеца до датата на проверката.

Проверяваните действия ще продължат и през следващите дни. Те ще обхванат търговски обекти от всички 13 общини, съставляващи Област Бургас.

Проверката трябва да приключи до 30.03.2020 г., когато Окръжна прокуратура – Бургас трябва да бъде уведомена за цялостните резултати от нея.

Материалът Започнаха проверките по бургаските аптеки за спекула в цените им е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!