BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Защо в карнобатските села благодарят на депутатите от ГЕРБ

Увеличаване на пенсиите, саниране на еднофамилни сгради, както и подкрепа за разширяване на социалните услуги за уязвими групи. Това бяха основните теми, които жителите на карнобатските села Добриново и Живосвят коментираха с кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС Димитър Бойчев и Ивайло Иванов, съобщиха от пресцентъра на партията.

На срещите в двете села присъстваха кметът Иван Лилов и общинският съветник от ГЕРБ-Карнобат Антоанета Стоянова.

„Благодарим на Димитър Бойчев и неговите колеги от ГЕРБ-Бургас за подкрепата през годините. С тяхна помощ вече има готов проект, съгласуван с Министерството на културата за реставрационните дейности и НИНКН, както и разрешение за строеж от община Карнобат за храм „Свети Димитрий“. Осъществихме и ремонт на покрива на читалище „Пробуда“, както и на площадното пространство с проект по ПУДООС“, коментира кметът на двете населени места Иван Лилов.

„В програмата ни сме заложили ежегодна актуализация на пенсиите на над 2 млн. пенсионери. Нашата цел е в края на следващ мандат средната заплата да е 2000 лв., 1000 лв. – минимална заплата и 600 лв. средна пенсия. Ще работим за по-добра инфраструктура по всички населени места, инвестиции в железопътната, пътната и ВиК мрежа. Образованието на вашите деца и внуци ще продължи да е приоритет за нас. Те ще учат в обновени, модерни училища, защото технологиите са бъдещето за тяхното поколение“, коментира Димитър Бойчев.

Той разясни и санирането на еднофамилни къщи като част от регионалната програма на ГЕРБ. След рестарт на програмата ще бъде допустимо и санирането на обществени сгради, каквито има в двете карнобатски села.

Димитър Бойчев се ангажира да се търсят възможности за финансиране за неотложния ремонт на църквата, който трябва да започне на първо време от покрива. Храмът е на 140 години.

От ГЕРБ споделиха, че след две години на мащабно преустройство, в момента текат финалните дейности по обновяването на жп гарата в Карнобат. Реконструкцията на обекта е съфинансирана по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!