BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Защо 8-годишният Апостол от Бургас смени училището с кметския стол

8-годишният Апостол Фотев седна на стола на кметa на Бургас Димитър Николов. Ученик от ОУ „Братя Миладинови“, влезе в ролята на градоначалник за един ден и отправи никулденско приветствие към всички свои съграждани.

„Драги съграждани, честит празник! Нека Св. Николай бди над всички нас. Бъдете здрави, пазете и множете доброто и красивото в нашия град Бургас“, обърна се към бургазлии малкият Апостол от кабинета на кмета.

Той бе на посещение в Община Бургас, заедно със своите съученици от клуба „Млад журналист“. Децата се запознаха с работата на общинската администрация и задаваха въпроси по различни теми, свързани с развитието на Бургас.



Кметът Димитър Николов отговори на въпросите на своите гости и подчерта, че Община Бургас работи в няколко направления по отношение на децата и младите хора. Едно от тях е продължаването на програмата за обновяване на образователната база и създаването на още по-добри условия в училищата и детските градини.

„Предвижда се още изграждането на нови детски и спортни площадки, както и облагородяването на много градски пространства“, допълни Николов.

Учениците подариха на кмета изработени от тях 3D картини на морска тематика и отправиха пожелание свети Николай да даде здраве и благополучие на всички жители на морския град. 

 

Материалът Защо 8-годишният Апостол от Бургас смени училището с кметския стол е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!