BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здравният министър: Маските на открито трябва да са задължителни

Това е най-леката възможна мярка за ограничаване на разпространението на коронавируса у нас, обяви проф. Костадин Ангелов

Здравният министър проф. Костадин Ангелов се обяви „За” задължителното носене на маски на открито, съобщи БТВ. По думите му това е най-леката възможна мярка за ограничаване на разпространението на коронавируса у нас. Идеята беше обсъдена по време на заседание на експертните съвети по епидемиология и инфекциозни болести.

„По време на срещите в страната колеги от всички структури изразяват притесненията си, свързани с повишаването на заболеваемостта и настояват за по-строг контрол на ситуацията и въвеждането на маски на открито”, коментира проф. Ангелов.

Ресорният министър уточни, че в доклад на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев също се отправя предложение за въвеждане на маски или друго средство, покриващо носа и устата, на открито.

Повече подробности, четете ТУК:

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!