BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Знакова сграда по „Богориди“ радва окото с обновена фасада

Община Бургас благодари на собствениците на знаковата сграда по пешеходната „Богориди“, в която е настанена сладкарница „Роза“, за тяхната самоинициативност. Те спечелиха проект по оперативна програма „Региони в растеж“, чието изпълнение приключи. В резултат на това още една фасада в центъра грейна обновена за радост на минувачите, сред които и много гости на града.

Иде ред на сградите с адрес „Богориди“ №4, „Богориди“ №6, както и тази на ъгъла на „Антим I“ и „Богориди“. Те също ще бъдат обновени по общинската програма „Нов живот за старите фасади“.

Ако собствениците на други стари сгради в центъра изпитват затруднения с документацията и проектирането, предшестващи един такъв ремонт, или при комуникацията с централната власт, тъй като в повечето случаи се касае за архитектурни паметници, нека се обърнат към Общината, която има желанието и възможността да им съдейства.

Още за програмата „Нов живот за старите фасади“:  https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/39186.

Още снимки

The post Знакова сграда по „Богориди“ радва окото с обновена фасада appeared first on BurgasCity.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!