BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Иван Владимиров ще бъде гост на “София филм фест на брега”

Режисьорът Иван Владимиров ще представи филма си “Сцени от живота на една актриса” в Бургас.

Филмът ще бъде показан в рамките на 19-ия “София филм фест на брега”, който ще се проведе от 18 до 26 март в новия Културен Дом НХК.

Историята на филма разказва за млада актриса, която се врязва с колата си в бетонната стена на паркинг и се самоубива. Нейният приятел, който е начинаещ режисьор, се опитва да разбере защо и така създава филма “Сцени от живота на една актриса”.

„Спомените” за актрисата във филма разказват известни лица на българското кино и театър, които играят себе си. Нейното самоубийство провокира събирането на заснетите парчета от живота ѝ от нейния бивш приятел, режисьор. В тях виждаме отпаднали сцени от филми, с които актрисата е можело да стане звезда, както и видеа, които режисьорът е снимал по време на тяхното драматично любовно съжителство.

Иван Владимиров учи класическа филология в СУ „Св. Климент Охридски“ и кино- и телевизионна режисура в НАТФИЗ.

През 2007 г. режисира късометражния филм “Валсове и танга от село Бела вода”. Заедно с Валери Йорданов е сърежисьор на “Кецове”, който през 2011 г. печели Специалната награда на руските киноклубове на Московския МКФ и специалната награда на журито на „Златна роза“.

Освен режисьор Владимиров е и сценарист на филма. Оператор е Георги Челебиев, а главните роли са поверени на Радина Кърджилова и Йордан Ръсин. Владимир Пенев, Ивайло Христов, Валентин Ганев, Мариус Куркински, Светлана Янчева, Мариана Крумова са част от актьорския екип. “Сцени от живота на една актриса” имаше премиера на 38-ия фестивал за българско кино “Златна роза” във Варна през 2020 г., на който взе три награди – за най-добър режисьор, най-добър сценарист и специалната награда на журито. “Сцени от живота на една актриса” е избраният филм от проф. Георги Дюлгеров, по който участниците от Киноклас Бургас ще работят през следващите седмици.

На 14 февруари учениците ще гледат филма и ще разговарят с режисьора. От избрани епизоди от филма, те ще изготвят свои интерпретации, работейки в екип от режисьори, сценаристи, актьори, монтажисти, звукорежисьори и сценографи, а готовите филмчета ще бъдат показани по време на фестивала. “София филм фест на брега” се организира от Арт Фест, с финансовата подкрепа на Община Бургас, спонсори и приятели.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!